Danas pojačana kontrola saobraćaja

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će danas sprovesti sveobuhvatnu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

257

Prema ranijem saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, u akciji će biti angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, s obzirom na to da je brzina kretanja najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

Pored brzine kretanja, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje.

U saopštenju se podseća da je međunarodna organizacija koja okuplja saobraćajne policije 31 evropske države, TISPOL, pokrenula projekat pod nazivom EDWARD (European Day Without a Road Death – Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama).

Taj projekat organizuje se u okviru Evropske nedelje kretanja (European Mobility Week) koja traje od 16. do 22. septembra, sa ciljem da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i da 21. septembar 2016. godine bude prvi dan na evropskim putevima bez poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.

U okviru projekta EDWARD, organizacije i građani se pozivaju da na internet stranici TISPOL-a tispol.org/edward potpišu zakletvu o bezbednom učešću u saobraćaju (road safety pledge). Manifestacije kojima se podržava ovaj projekat prikazane su na internet stranici Evropske komisije roadsafetydays.eu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.