Danas počinje uređenje Njegoševe

VIDEO K9: Njegoševa ulica je dužine 350 metara. Sa aspekta postojećeg odvijanja saobraćaja ima dve celine. Ova ulica je intenzivnom upotrebom i pod uticajem zuba vremena dovedena u prilično loše stanje, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

558

Deonica u kojoj se izvode radovi, od Jovana Subotića do Trifkovićevog trga, dužine je 220 metara, a postojeći kolovoz u njoj ima brojna oštećenja. Takođe, pešačke površine su vidno oštećene prilikom izgradnje toplovodne i vodovodne mreže, te zahtevaju rekonstrukciju. 

Biće zamenjena kolovozna konstrukcija na delovima gde su izvođeni radovi na podzemnim instalacijama. Planirano je da se postavi novi sloj asfalta i da se izgrade pešačke staze od betonskih elemenata. 

Takođe, ova ulica je slabo ovetljena jer na fasadama objekata postoji staro i dotrajalo javno osvetljenje koje je potrebno zameniti novim i kvalitetnijim. U delu Njegoševe, od Trifkovićevog trga do Ulice Jovana Subotića biće postavljeno 11 stubova javne rasvete, a u drugom delu ulice prema Trgu slobode postaviće se pet novih konzolnih fenjera sa LED izvorima svetla koje će omogućiti lakše funkcionisanje u večernjim satima.

Sve vreme izvođenja radova delimično će biti izmenjen režim saobraćaja na Trifkovićevom trgu, pa se mole vozači da obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Planirani radovi bi trebalo da budu završeni tokom narednog meseca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.