Danas počelo Raspustilište – zagrevanje za školu

VIDEO K9: Letnji deo programa manifestacije 34. Raspustilište, počeo je danas pod motom Zagrevanje za školu, u cilju pripreme mališana za novu školsku godinu.

0
556

Posle dugog razigranog leta, valja se podsetiti kako je to biti angažovan celo pre podne. Mališani će do 29. avgusta kroz zanimljive edukativne radionice Raspustilišta, moći da se pripreme za povratak u školske klupe.

“Organizovali smo veliki broj multidisciplinarnih, kreativnih, filmskih, umetničkih, likovnih radionica, ali i onih edukativnih, pa ćemo se baviti pored svega ovog navedenog i čitanjem knjiga u radionici čitanjac, bavićemo se školicom arhitekture, školicom scenografije. Imaćemo prilike da se družimo na radionici sa maketarima. Takođe ćemo se baviti malo ekologijom kroz radionicu hotel za insekte, tako da jedan vrlo bogat sadržaj prepun različitih radionica”, rekla je Aleksandra Lukić, koordinatorka Raspustilišta.

Radionice su namenjene deci uzrasta od 5 do 14 godina, odvijaju se paralelno i deca mogu sama da izaberu kojoj radionici žele da prisustvuju.

“Cilj programa je upravo to da ih vratimo sa neke letnje letargije u ritam za školu, znači da ih pozovemo da svaki dan budu ovde sa nama, da shvate da imaju neke prepodnevne obaveze, da moraju da odsede ili da se druže sa svojim vršnjacima tih par sati i da se kroz taj radionički rad vrate u neku šemu za školu”, rekla je Lukić.

Program je danas počeo jutarnjom gimnastikom, zatim mališani su mogli da zavire u čudesni svet gline i filma ili nauče da koriste telo kao muzički instrument.

Program počinje svakog dana u 9:45, u Radničkoj ulici broj 20. Za učešće u radionicama nisu potrebne prethodne prijave, a sve radionice su besplatne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.