Danas oko 17h, na mostu Slobode, desilo se spektakularno hapšenje!

Slobode su lišeni V. V. (1987) iz Šapca i D. Ž. (1984) iz Novog Sada, zbog sumnje da su počinili seriju razbojništava u Srbiji i regionu. Hapšenje je sprovela Novosadska kriminalistička policija zajedno sa Odredom žandarmerije.

2174

V.V (26) i D.Ž. (29) uhapšeni su danas oko 17 časova, na Mostu slobode.

Priilikom, spektakualnog hapšenja od strane inspektora novosadske kriminalističke policije i pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije, na očigled mnogobrojnih prolaznika koji su se našli tu, osumnjičeni su bukvalno iščupani iz vozila „lada“, novosadskih tablica.

hapšenje na mostu slobode

U automobilu kojim su se kretali, policija je pronašla zlatni i srebrni nakit, za koji osnovano sumnja da potiče iz razbojništva, počinjenog oko podneva, u jednoj šabačkoj zlatari, gde je uhapšeni  upao, primorao radnicu da legne na pod i tom prilikom otuđio zlata i srebra u vrednosti od preko 300.000 dinara.

hapšenje na mostu slobode2

Osim za ovo krivično delo, V. V. se tereti za više razbojništava u Novom Sadu i Zemunu, počinjenih uz pretnju vatrenim oružjem.

Između ostalih stavlja mu se na teret: razbojništvo u Mega marketu „Roda“ u Zemunu pre dve godine, kada je pucao iz pištolja, ali na sreću nikoga nije pogodio, u Mega marketu „Roda“ u Novom Sadu, u protekle dve godine, a zadnji put u septembru, kada je odneta velika sumu novca i ispaljen, u radnji prepunoj mušterija, jedan metak koji je pogodio raf na kojem se nalaze cigarete.

Prilikom hapšenja, u vozilu su pronađena i dva pištolja, sa metkom u cevi, a pretresom stana koji koristi V. V. u Novom Sadu, policija je pronašla još dva pištolja sa metkom u cevi i tri bombe.

Uz odobrenje nadležnog tužioca, osumnjičenima je policija odredila zadržavanje, do 48 sati i u tom roku biće dovedeni sudiji za prethodni postupak, uz krivičnu prijavu koja ih tereti za razbojništva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.