Danas konsultacije kod Nikolića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obaviće danas konsultacije o formiranju nove vlade s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u Skupštinu Srbije nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila.

367

Konsultacije će početi od 10 časova. Prvi će na sastanak doći predstavnici koalicije Socijalističke partije Srbije – Jedinstvene Srbije, a nakon toga predstavnici Srpske radikalne stranke.

Potom će se sastati s predstavnicima Demokratske stranke, pola sata kasnije razgovaraće sa predstavnicima pokreta “Dosta je bilo”, pa s predstavnicima koalicije SDS-LDP-LSV.

Na razgovor će tokom dana doći i koalicija Dveri-Demokratska stranka Srbije, zatim Savez vojvođanskih Mađara, pa predstavnici liste “Muamer Zukorlić-Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka”, a potom SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Nikolić će imati i konsultacije s Partijom za demokratsko delanje, a zatim sa Zelenom strankom.

Predsednik Srbije u četvrtak je održao konsultacije s premijerom i liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, koji ga je obavestio da a ima većinu za formiranje Vlade. SNS je na vanrednim izborima osvojila 131 mandat od 250 u Skupštini Srbije.

Prema Ustavu, predsednik Srbije pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista, predlaže Skupštini Srbije kandidata za predsednika vlade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.