Danas isplata pomoći od 30 evra

VIDEO K9: Danas će penzionerima i primaocima socijalne pomoći biti uplaćeno 30 evra u okviru trećeg paketa pomoći za ublažavanje posledica izazvanih epidemijom koronavirusa.

0
13

Naši najstariji sugrađani i primaoci socijalne pomoći danas će na svoj račun dobiti pomoć države od 30 evra u okviru trećeg paketa pomoći za ublažavanje krize izazvane koronavirusom, a nakon njih će, 2. i 3. novembra 30 evra će dobiti i ostali punoletni građani.

Ukupan broj građana koji će dobiti 3.527 dinara je više  5,7 miliona od čega je 1,6 miliona penzionera. Navedenih 30 evra je drugi deo pomoći iz maja ove godine kada je građanima takođe bilo uplaćeno 30 evra, dok je treći deo planiran da bude isplaćen sredinom decembra i iznosiće 20 evra.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je za Tanjug da će najstarijim sugrađanima biti početkom naredne godine uplaćeno još 20.000 dinara pomoći.

Oni koji su se u maju prijavili za pomoć države u iznosu od 2 puta po 30 evra, to neće morati da urade opet, već će im automatski u decembru leći i 20 evra. Korisnici socijalne pomoći, penzioneri i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija neće morati da se prijave, jer će novac dobiti bez podnošenja prijave.

Mali je dalje objasnio da lica koja se nisu prijavila u maju za pomoć 2 puta po 30 evra, a želeli bi da dobiju 20 evra u decembru, te imaju prebivalište u Republici Srbiji, važeću ličnu kartu, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć jer su postali punoletnim, državljani Republike Srbije ili dobili pravo na prebivalište, mogu putem portala Uprave za trezor da se prijave za pomoć na idp.trezor.gov.rs da se prijave od 15. do 30. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.