Danas besplatni pregledi povodom Nedelje zdravih zuba

Centar za prevenciju Doma zdravlja, zajedno sa Službom stomatološke zdravstvene zaštite, danas će, u utorak, 26. marta u Merkator centru od 8,30 do 11 časova, davati građanima stručne savete o zdravlju usta i zuba i deliti štampani promotivni materijal, a biće vršena i obuka iz oralne higijene i deljeni pokloni sponzora.

183

Osim toga, građani će moći da izmere nivo šećera iz kapi krvi, izmere visinu krvnog pritiska i izračunaju indeks telesne mase – BMI.

Iz Doma zdravlja je saopšteno da ovim akcijama žele da privuku pažnju što šire javnosti, zbog značaja zdravlja usta i zuba, kao važne komponente opšteg zdravlja, a cilj im je i da informišu stanovništvo o tome kako se zdravlje vrlo jednostavnim merama može sačuvati i unaprediti.

Dom zdravlja “Novi Sad” tradicionalno, trideset godina zaredom, učestvuje u zdravstveno promotivnoj kampanji Crvenog krsta Novog Sada – Nedelja zdravih zuba.

“Posetićemo sve vrtiće i osnovne škole na teritoriji grada, i one na teritoriji opštine Sremski Karlovci, uz organizovanje kreativnih radionica posvećenih oralnom zdravlju”, najavlju iz Doma zdravlja.

Kako se navodi u saopštenju DZNS, Služba stomatološke zdravstvene zaštite u ovom periodu će intenzivirati svoje zdravstveno-vaspitne aktivnosti, koje se inače sprovode tokom cele godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.