100. rođendan FK Vojvodine

VIDEO K9: Fudbalski klub Vojvodina danas slavi 100. rođendan. Odluka o osnivanju kluba doneta je na današnji dan u Temerinskoj ulici broj 12, gde je danas svečano i otkrivena spomen ploča.

922

Početak serije manifestacija povodom stogodišnjice Vojvodine počela je danas, svečanim otkrivanjem spomen ploče. Spomen obeležje otkrili su član šampionske generacije kluba Radivoj Radosav i unuka Save Šijukova, jednog od osnivača kluba. Ovih sto godina puno znači za fudbal, Novi Sad i Srbiju, rekao je Radosav i pozvao mlade fudbalere da ih slede u stvaranju nove istorije.

FK Vojvodina nije samo simbol Novog Sada, nego i simbol Vojvodine, Srbije, i nije samo simbol sporta, nego i slobodarskog duha., rekao je član gradskog veća za sport.

Simbolično na proslavi stogodišnjice, prisutni su se počastili tortom teškom 100 kilograma, a otvoreno je i 100 boca šampanjca. Svečanost se nastavlja i sutra, kada će u 18:30 na platou ispred Spensa biti upriličen veliki koncert. Centralni datum proslave zakazan je za 20. maj, za kada je na stadionu Karađorđe najavljeno gostovanje praške Slavije.

Novosadski tim u stogodišnjoj istoriji dva puta je bio prvak Jugoslavije, i osvajač srednjeevropski kup 1977 godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.