Da nam živi, živi rad!

VIDEO K9: Praznik rada, 1. maj, obeležava se širom sveta u znak opšte solidarnosti radništva i simbol je dostignuća radničkog pokreta i žrtava koje su podnete kako bi se izborili za veća radna prava. A kolike žrtve podnose radnici u Srbiji i kakva su njihova radna prava i standard života, govore u Savezu samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština.

0
94

Da nam živi živi rad…. A kako u Srbiji žive radnici? U danima kada u nekim drugim zemljama radnici protestuju na ulicama, a kod nas tradicionalno roštiljaju u dvorištima i na izletištima, u Savezu samostalnih sindikata Novog Sada i opština podsećaju na, kako kažu, neslavan položaj radnika u Srbiji.

U ovom sindikatu kažu da zbog pandemije korona virusa ove godine neće organizovati izlazaki na ulice, ali će raznim proglasima pokušati da ukažu na sve poteškoće sa kojima se radnici godinama suočavaju u našoj zemlji.

Predsednik Savezu samostalnih sindikata Novog Sada i opština Vladimir Gvozdenović kaže da bi za bolji položaj radnika u Srbiji potrebno prvenstveno promeniti Zakon o radu.

Gvozdenović je ovom prilikom svim radnicima čestitao Praznik rada i poručuo da, kako je naveo, u ovim teškim vremenima jedino udruženi, jedinstveni i solidarni mogu nešto da promene na bolje.

I, kako prvomajska pesma kaže, krajnje je vreme da radnici u Srbiji „podignu uvis čela“ i naprave odlučujuće korake za bolje radne uslove i veća radna prava rada kako bi imali razloga da dostojanstveno proslavljaju 1. maj, Praznik rada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.