Dan žena u Novom Sadu

VIDEO K9: Povodom obeležavanja 8. marta Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Novog Sada posetio je zaposlene u radnoj jedinici ''Pomoć u kući i nega'' Gerontološkog centra i Sigurnu žensku kuću.

0
424

“Pomoć u kući i nega”, radna jedninica u sastavu Gerontološkog centra, ove godine navršava 40 godina rada, a finansira je lokalna samouprava.

Zahvaljujući tome ova služba može da pruži uslugu starijim Novosađanima koji žive u svojim domovima, u gradu i prigradskim naseljima.

“Radna jedinica “Pomoć u kući i nega” pokriva u svakom momentu 300 do 350 korisnika na teritoriji Grada Novog Sada. Naše negovateljice i medicinske sestre odlaze u kuće naših korisnika i pružaju neophodnu medicinsku negu kao i pomoć u smislu obavljanja svakodnevnih aktivnosti i odlaska u kupovinu, plaćanja računa, pospremanja stana, kupanja naših korisnika”, rekla je Slavica Škrbić, direktorka novosadskog Gerontološkog centra.

Grad će za ovu radnu jedinicu obezbediti dva vozila kako bi pobiljšali usluge koje pruža ova služba, obećao je gradonačelnik tokom obilaska. U kućnoj nezi radi oko 20 negovateljica i medicinskog osoblja, a dnevno svako od njih poseti i pomogne šestoro korisnika ove usluge.

“Ovim poslom treba da se bavi samo onaj ko to voli. Inače je jako teško raditi, zahtevan je i psihički i fizički i samo jedna velika ljubav, e to vas održava. Inače je jako težak i odgovoran posao, bez obzira što deluje da nije odgovoran jako je odgovoran. Mi smo njima i rodbina i doktori i sve smo im u tom momentu kad smo kod njih”, navela je Bosa Burgijašev, medicinska sestra.

Upriličen je i obilazak Sigurne ženske kuće koja u okviru novosadskog Centra za socijalni rad pruža pomoć i podršku žrtvama nasilja u porodici, uglavnom ženama i deci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.