Dan Sektora za vanredne situacije

VIDEO K9: Dan Sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca-spasilaca Sveta Nesagoriva kupina Odeljenje za vanredne situacije u Novom Sadu obeležilo je izvođenjem taktičko-tehničkog zbora na Trgu slobode.

0
60

Odeljenje za vanredne situacije u Novom Sadu taktičko-tehničkom zborom i pokaznom vežbom na Trgu slobode obeležilo je 17. septembar, Dan Sektora za vanredne situacije.

Na zboru je izložen deo vozila i opreme kako bi građani, a posebno najmlađi, mogli da ih vide.

U sklopu Vatrogasno-spasilačke brigade u Novom Sadu poslove obavljaju 104 vatrogasca, a kako je rekao zamenik načelnika Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu, za ove najzahtevnije poslove uvek nedostaje judu, kao i nove opreme, te je u planu zapošljavanje novih vatrogasaca spasilaca osavremenjavanje.

Ivan Radisavljević iz Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu naveo je da Grad Novi Sad pomaže na projektu izgradnje “Regionalnog centra za vanredne situacije“ koji će biti stanica i mesto za obuku vatrogasaca iz cele Vojvodine, a trebalo bi da bude izgrađen na mestu nekadašnjeg Rasadnika na Futoškom putu.

Vatrogasno-spasilačka brigada Novi Sad od početka godine, inače, intervenisala je u gašenju oko 2.000 požara na području Južnobačkog okruga, što prema rečima komandanta ove brigade, spada u godine sa prosečnim brojem intervencija.

Vatrogasci su se danas, povodom njihovg dana, družili s građanima, a najviše sa mališanima koji su bili oduševljeni ovim događajem.

Pored Dana Sektora ektora za vanredne situacije, vatrogasci u Srbiji danas obeležavaju i slavu Svetu Neopalimu ili Nesagorivu Kupinu, ili gorući grm čuven po tome što se iz njega Bog obratio proroku Mojsiju, a koji se smatra zaštitnikom od groma i vatre.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.