Dan sećanja Srbije na žrtve holokausta

VIDEO K9: "Pravu stranu istorije smo skupo platili, ali ne novcem nego milionima života", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na ceremoniji posvećenoj obeležavanju Dana sećanja Srbije na žrtve holokausta, genocida i druge žrtve fašizma.

0
72

Na državnoj ceremoniji posvećenoj obeležavanju nacionalnog Dana sećanja Republike Srbije na žrtve Holokausta, genocida i i druge žrtve fašizma, predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je spomen ploču posvećenu žrtvama ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, na Starom sajmištu u Beogradu, na delu reke Save od Brankovog mosta do mosta Gazela, koji su gradske vlasti proglasile Obalom jasenovačkih žrtava.

Srbija želi mir i život, sebi i svima drugima u ovom teškom trenutku, koji je pogodio Evropu i svet, a čovečanstvo nema pravo na treći veliki rat, makar ga nazivali samo hladnim, poručio je danas predsednik Srbije.

Vence na Spomenik žrtvama genocida u kompleksu nekadašnjeg nacističkog logora Staro sajmište su položili i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, ministarka za boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, predstavnici grada Beogarad, Udruženja logoraša i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.