Dan sećanja na 1995. obeležen u Banstolu

VIDEO K9: Na Banstolu je juče, petu godinu za redom, obeležen Dan sećanja na sve stradale Srbe u 13 zapadnokrajiških opština 1995.

0
79

Crkva Blage Marije na Banstolu i ove godine bila je mesto obeležavanja Dan sećanja na sve stradale Srbe u 13 zapadnokrajiških opština 1995, skupa koji po peti put organizuje Savez Krajiških udruženja.

Održan je pomen i položeni venci kraj spomenika “Krajiška suza” za 1.664 Srba stradalih od 28. jula do 10. oktobra 1995. u akciji čišćenja hrvatskih i muslimanskih oružanih snaga u opštinama Glamoč, Bosansko Grahovo, Donji Vakuf, Јajce, Kupres, Ripač, Ključ, Sanski Most, Krupa na Uni, Drvar, Bosanski Petrovac, Mrkonjić Grad i Šipovo.

Skupu su, osim članova krajiških udruženja, prisustvovali i predstavnici nekoliko zapadno krajiških opština, potomci stradalih, zatim Udruženja Rusko-Srpskog prijateljstva iz Banjaluke, kao i pomoćnica pokrajinske sekretarke za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koja je takođe istakla da žrtve nikada neće i ne smeju biti zaboravljene.

Oprostiti, ali nikada i zaboraviti stradanje od pre 28 godina u zapadnokrajiškim opštinama, je glavna poruka sa skupa na Banstolu na Dan sećanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.