Dan saobraćajnih aktivnosti u vrtiću “Mrvica”

VIDEO K9: Dan saobraćajnih aktivnosti održan je danas u vrtiću "Mrvica", Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu. U događaju su učestvovali predstavnici policije, vatrogasaca, Instituta za bezbednost u saobraćaju, Doma zdravlja, kao i predsednik Skupštine grada.

0
2125

Tokom Dana saobraćajnih aktivnosti deca vrtića “Mrvica” su imala priliku da se druže sa saobraćajnim policajcima, predstavnicima vatrogasne brigade, kao i da prelaze u dvorištu pripremljene saobraćajne poligone.

PU “Radosno detinjstvo” tradicionalno, godinama unazad, organizuje saobraćajne aktivnosti sa ciljem edukacije dece o pravilima ponašanja u saobraćaju.

“Deca crtaju, uče o raskrsnicama, gledaju slike, izlaze napolje svakodnevno na raskrsnicu gde im se demonstrira, pokazuje, objašnjava, šetaju do keja i imaju priliku da se svakodnevno upoznaju sa pravilima ponašanja u saobraćaju na koje im vaspitači ukazuju”, rekla je Teodora Rodić, vaspitačica.

Obeležavanju Dana saobraćajnih aktivnosti je prisustvovao predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić, kao i predstavnici Instituta za bezbednost u saobraćaju.

“Siguran sam kao neko ko je diplomirani inženjer saobraćaja da je ovo najbolje vreme da pripremimo učesnike u saobraćaju i buduće generacije na način na koji mi nismo pripremani, jer ako se saobraćajna kultura izgrađuje od obdaništa, preko škola, budite sigurni da ćemo imati nove naraštaje koji su spremni da se uključe u saobraćaj”, naveo je Jelušić.

 

“Institut za bezbednost u saobraćaju u saradnji sa PU “Radosno detinjstvo” tradicionalno, svake godine, organizuje Dane bezbednosti u saobraćaju, a sve u cilju da pomognemo mlađima, jer kao što svi znate Novi Sad je proglašen za prestonicu kulture, utičemo na formiranje saobraćajne kulture, kako bi u narednim godinama i decenijama dobili bezbedne generacije učesnika u saobraćaju, a samim tim da bismo ostvarili cilj – smanjen broj poginulih i povređenih”, rekao je Slaven Manović sa ovog instituta.

Direktorka Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” Mirjana Đurđev zahvalila se svima koji su pomogli današnju akciju i istakla podršku koju grad pruža predškolskoj ustanovi u organizovanju ovakvih aktivnosti.

“Nama je kao ustanovi veoma bitna bezbednost dece, edukacija i roditelja i dece radi njihove bezbednosti. Imamo izuzetnu podršku grada u organizovanju ovakve manifestacije i moja je želja i nastojanje da na takvim poduhvatima i dalje nastavimo da radimo, poboljšavamo i unapređujemo”, istakla je Đurđev.

Stručni tim vrtića za organizaciju saobraćajnih aktivnosti tokom godine radi sa decom na edukaciji u saobraćaju i u tim aktivnostima učestvuje više od 300 dece. U okviru današnjeg događaja podeljene su zahvalnice institucijama i ustanovama koje su podržale akciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.