Dan retkih bolesti, 28. februar

VIDEO K9: Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije ove nedelje nizom akcija podseća na sve ono što je u našoj zemlji poslednju deceniju učinjeno i na ono što treba da se učini u cilju podrške osobama koje boluju od retkih bolesti.

0
37

28. februar je Dan retkih bolesti i prilika da o njima govori kako bi podsetili javnost, institucije i donosioci odluka da osobe sa retkim bolestima žive u Srbiji, te da većina njih i dalje čeka na dijagnozu, terapiju, socijalnu pomoć i tako dalje, kažu u Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti Srbije (NORBS).

NORBS je organizacija koja funkcioniše kao savez 30 udruženja i više od 150 pojedinaca koji se bave retkim bolestima i koje zastupa više od 5.000 obolelih od retkih bolesti u našoj zemlji, a ove godine NORBS obeležava 10 godina postojanja, istakla je predsednica NORBS-a Ivana Badnjarević.

Dan retkih bolesti NORBS će obeležiti nizom aktivnosti u 10 gradova Srbije. U Novom Sadu će tim povodom u subotu, 29. februara, u KS Svilara biti održana promocija knjige i dokumentarnog filma Zoja, u Kulturnom centru kreativna radionica i predavanje o retkim bolestima , kao i predstava “Ana-Impresije” u Novosadskom pozorištu.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.