Dan posle EXIT-a

VIDEO K9: 16. Međunarodni muzički festival "Exit" je završen, a posetioci su i ove godine za sobom ostavili tone smeća, tako da će radnici JKP „Čistoća“ u narednih nekoliko dana imati pune ruke posla. Poslednje noći festivala posla je bilo i za novosadsku policiju koja je zaplenila narkotike kod oko 300 lica, od kojih su 92 strani državljani, kao i za lekarske ekipe Hitne pomoći.

530

Još jedan EXIT je za nama, a za četiri dana zabeležena je rekordna poseta od ukupno više od 195.000 posetilaca. Posetioci su i ove godine za sobom ostavili ogromne količine otpada, najviše plastičnih čaša, flaša i kesa.

Radnici „Čistoće“ su tokom samo dva dana festivala sa prostora i podgrađa Petrovaradinske tvrđave sakupili i odneli oko 55 tona smeća, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Prema njihovim rečima, u sakupljanju otpada na Petrovaradinskoj tvrđavi aktivno učestvuje 80 ljudi koji se raspoređuju od 6,30 časova ujutro i završavaju sa radom pošto kompletna površina bude očišćena, što zavisi od količine smeća.

Tokom poslednje noći Exita pune ruke posla imale su i lekarske službe Hitne pomoći. Prema rečima portparolke novosadske Hitne pomoći Mirjane Bursać, jedan mladić zadobio je teže povrede prilikom pada sa visine.

“Obavljeno je 130 intervencija, 124 su rešene na licu mesta, dok je šestoro prevezeno na dalju dijagnostiku. Oko 03,30 sati intervenisali smo zbog mladića starog 21 godinu koji je povređen prilikom pada sa visine i on je zbrinut na licu mesta po protkolu i u svesnom stanju prevezen je na reanimaciju Urgentnog centra”, navela je Bursać.

Svoj deo posla obavila je i novosadska policija koja je prethodne noći zadržala u pritvoru 11 osoba zbog sumnje da su proizvodili i prodavali opojne droge, a protiv 257 osoba biće podnete krivične prijave za neovlašćeno držanje droga. Kako se u saopštenju MUP-a navodi, zaplenjeno je više od dva kilograma amfetamina, 300 grama marihuane, 1.500 tableta „ekstazija“ i više od tri stotine drugih tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.