Dan pobede u Moskvi bez stranih državnika

Na Crvenom trgu u toku je parada povodom Dana pobede. Uz muziku vojnog orkestra, vojnici u uniformama nose ruske i sovjetske zastave pored predsednika Vladimira Putina i drugih zvanica. Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da je tokom protekle godine bilo tenzija sa drugim evropskim zemljama i NATO-om kao i da je Rusija tada "pozivala Evropu da pronađe pravičan kompromis".

0
50

„Oni nisu hteli da nas čuju i pripremali su krvničku operaciju u Donbasu“, rekao je Putin i dodao da su u tom regionu ruske operacije sada fokusirane.

„U Кijevu su govorili o mogućem stvaranju nuklearnog oružja, a NATO je postao očigledna egzistencijalna pretnja našoj zemlji i našim granicama. Sve nam je govorilo da je sukob sa neonacistima, sa banderovcima na koje su kladile SAD i njihovi kampanjoni, bio neizbežan“, istakao je ruski predsednik.

Rusija obelažava 77. godišnjicu pobede nad nacističkom Nemačkom, a predsednik Vladimir Putin održaće “dugo očekivani govor” o ratu protiv Ukrajine, javljaju zapadne agencije, navodeći da će osam aviona na nebu iznad Crvenog trga oblikovati zvanični simbol ruske vojne operacije u Ukrajini, slovo “Z”, koje označava ruski izraz “za pobedu”. (FoNet)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.