Dan pobede obeležen u Zrenjaninu

VIDEO K9: Odavanjem počasti borcima Crvene armije, poginulim u borbama za oslobođenje Zrenjanina i svim žrtvama Drugog svetskog rata u Zrenjaninu, obeležena je 74. godišnjica od pobede nad fašizmom.

270

Obeležavanje 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, započelo je u gradu Zrenjaninu prijemom koji je upriličio gradonačelnik Čedomir Janjić za predstavnika ambasade Ruske Federacije, predstavnike Komande garnizona Zrenjanin i predstavnike SUBNOR-a Zrenjanin.

Nakon toga položeni su venci na spomen-kosturnicu boraca Crvene Armije i spomen-obeležje streljanim rodoljubima. Vence su položili predstavnik ambasade Ruske Federacije, predstavnici Grada Zrenjanina, predstavnici Vojske Srbije, predstavnici SUBNOR-a, boračkih i drugih udruženja, partija i stranaka.

Venci su položeni i na spomenik Narodnom heroju Žarku Zrenjaninu, ispred zgrade nekadašnjeg Komiteta. Na tom mestu obratio se prvi sekretar ambasade Ruske Federacije u Srbiji, Nikolaj Pamilujko.

Na značaj 9.maja ukazala je i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević.

Devetog maja 1945. godine, potpisivanjem kapitulacije od strane fašističke Nemačke, započelo je stvaranje savremene Evrope, čime je otvorena nova epoha razvoja i novih političkih odnosa na “Starom kontinentu”. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.