Dan pobede obeležen u Zrenjaninu

VIDEO K9: Odavanjem počasti borcima Crvene armije, poginulim u borbama za oslobođenje Zrenjanina i svim žrtvama Drugog svetskog rata u Zrenjaninu, obeležena je 74. godišnjica od pobede nad fašizmom.

0
298

Obeležavanje 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, započelo je u gradu Zrenjaninu prijemom koji je upriličio gradonačelnik Čedomir Janjić za predstavnika ambasade Ruske Federacije, predstavnike Komande garnizona Zrenjanin i predstavnike SUBNOR-a Zrenjanin.

Nakon toga položeni su venci na spomen-kosturnicu boraca Crvene Armije i spomen-obeležje streljanim rodoljubima. Vence su položili predstavnik ambasade Ruske Federacije, predstavnici Grada Zrenjanina, predstavnici Vojske Srbije, predstavnici SUBNOR-a, boračkih i drugih udruženja, partija i stranaka.

Venci su položeni i na spomenik Narodnom heroju Žarku Zrenjaninu, ispred zgrade nekadašnjeg Komiteta. Na tom mestu obratio se prvi sekretar ambasade Ruske Federacije u Srbiji, Nikolaj Pamilujko.

Na značaj 9.maja ukazala je i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević.

Devetog maja 1945. godine, potpisivanjem kapitulacije od strane fašističke Nemačke, započelo je stvaranje savremene Evrope, čime je otvorena nova epoha razvoja i novih političkih odnosa na “Starom kontinentu”. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.