Dan oslobođenja Novog Sada od fašizma – sećanje na oslobodioce

VIDEO K9: Novi Sad danas obeležava Dan oslobođenja od fašizma u 2. svetskom ratu. Tim povodom jutros su položeni venci na na Spomen groblju i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.

400

Povodom 74. godišnjice oslobođenja Novog Sada vence su na na Spomen groblju i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju položili predstavnici Grada, Vojske Srbije i SUBNOR-a.

“Naš Novi Sad je utemeljen na slobodarskoj tradiciji koju su nam ostavili naši preci, znani i neznani junaci koji su položili svoje živote i ulagali ono najvrednije što imaju da bismo mi danas živeli u slobodi i miru. Svi mogu da budu spokojni, da znaju, upamte i dobro razmeju da ćemo mi te naše temelje slobode čuvati i nadziđivati, praveći još bolje, humanije, razvijenije i naprednije društvo”, istakao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Novi Sad jeste bio grad stradalnik u II svetskom ratu, ali ovaj Grad heroj 74. godinu od oslobođenja obeležava, prema rečima gradonačelnika, sa jasnom vizijom o budućnosti našeg grada i države.

“Ceneći i poštujući slavne dane naše prošlosti mi nismo zarobljeni u istoj, nego nam je ona putokaz šta treba da radimo u sadašnjosti i kuda da se krećemo u budućnosti. Ne smemo zaboraviti stradanja Novog Sada od 1941. do 1944. godine, kao ni neke stvari koje su se dešavale kasnije, a koje nisu bile najbolje”, kazao je Vučević.

U organizaciji SUBNOR-a, u Domu vojske je održana i Svečana akademija u okviru obeležavanja Dana oslobođenja grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.