Dan Novog Sada: Doček gostiju iz 22 grada

VIDEO K9: U Gradskoj kući danas je, na Dan grada, priređen prijem za 70 gostiju, članova delegacija gradova pobratima i gradova prijatelja Novog Sada.

301

Povodom rođendana grada, 1. februara, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ugostio je u Gradskoj kući delegacije iz 22 grada pobratima i prijatelja i poželeo im dobrodošlicu na proslavu 270. godišnjice našeg grada.

Poštovanje prijatelja koji su danas na proslavi rođendana Novog Sada, istakao je gradonačelnik, rezultat je višedecenijskog rada i predhodnih gradskih administracija.

“Ali iznad svega želim da čestitam Dan Novog Sada, 270. rođendan našeg grada, svim Novosađanima, jer ovo je naš zajednički praznik, zajednički rođendan”, naveo je Vučević.

Gosti su se, sa svoje stane, zahvalili na dobrodišlici Novosađanima.

“Moram reći da Grad Rijeka i Grad Novi Sad neguju prijateljske odnose već dugi niz godina. Nas veže i titula Evropska prestonica kulture jer 2020. je Rijeka, pa Novi Sad 2021”, rekao je Marko Pilipović, zamenik gradonačelnika Rijeke.

“Novi Sad je izuzetno povezan sa mojim gradom Krfom, kako bratski kao narodi, tako i prijateljski kroz istoriju, naročito 1916. godine kada je za vaš narod to bio velik događaj”, podsetio je Kostadinus Nikuluzus, gradonačelnik Krfa.

“Hoću da iskoristim ovu priliku da u ime građana Kumanova čestitam ovaj veliki dan svim građanima Novog Sada i ujedno da se zahvalim na prijemu koji je organizovao vaš gradonačelnik i administracija grada”, kazao je Maksim Dimitrijevski, gradonačelnik Kumanova.

Poseta delegacija gradova pobratima biće, kako je istaknuto, iskorišćena i za to da se razgovara o novim vidovima saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.