Dan Gradske biblioteke u Novom Sadu

VIDEO K9: Svečano je bilo danas u Digitalnom omladinskom centru gde je obeležen Dan Gradske biblioteke u Novom Sadu.

0
49

U Digitalnom omladinskom centru, svečanim programom obeležen je Dan Gradske biblioteke u Novom Sadu, koja baštini tradiciju Srpske čitaonice novosadske, osnovane 23. septembra 1845.

Ovogodišnji program bio je posvećen pre svega deci i mladima, u kontekstu  dveju značajnih godišnjica – 190 godina od rođenja najpoznatijeg srpskog dečjeg pesnika, Jovana Jovanovića Zmaja i 68. godišnjice postojanja i rada Dečjeg odeljenja Biblioteke.

Rođendan Gradskoj biblioteci čestitala je i načelnica Gradske uprave za kulturu Novog Sada, Zorica Šijak.

Gradska biblioteka u Novom Sadu za generacije koje stasavaju decenijama kreira bolje, pismenije i obrazovanije društvo, kazala je pokrajinska sekretarka za kulturu, Dragana Milošević.

Za većinu mališana u Novom Sadu i okolini ovo odeljenje predstavlja jedno od najznačajnijih mesta; onih koja obeleže život – mesto čarobnog susreta sa knjigom.

U umetničkom delu programa učestvovali su pijanistkinja Petra Spasojević, Dečji hor „Suncokreti” Muzičke škole „Isidor Bajić” i Željko Podobnik u ulozi Jovana Jovanovića Zmaja, a na samom kraju programa predstavljen je video o nastanku, istorijatu i aktivnostima Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.