Dan građevinskih radnika

VIDEO K9: Građevinski radnici u Srbiji danas obeležavaju svoj dan, 8. avgust, u znak sećanja na dan kada su se, pre jednog veka, izborili za osmočasovno radno vreme.

0
7

 Što manje povreda na radu i što veće dnevnice poželeo je građevincima u Srbiji Sindikat građevinarstva Vojvodine, a povodom 8. avgusta, dana Građevinskih radnika u našoj zemlji koji su se pre sto godina izborili za tri osmice, 8 sati rada, osam odmora i osam sati sna.

Sindikat građevinarstva Vojvodine, kaže Modić, pozdravlja sve planove za gradnju čija se realizacija očekuje u narednom periodu, jer to znači posao za radnike ove struke.

Pitanje je, kaže Modić, kako će se biti isplaćivane penzije iz našeg penzionog fonda, s obzirom da su zapadne zelje širom otvorile vrata za radnike iz Srbije.

Odlazak naših građevinaca u inostranstvo nije samo visina dnevnice, kazao je Modić, već i nesigurnost u stalno zaposlenje, što je naročito problematično za mlade ljude koji bi da putem kredita stambeno obezbede sebe i svoju porodicu, a u nemogućnosti su jer su prijavljeni uglavnom na određeno vreme ili na privremenim i povremenim poslovima.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.