Dan Evrope u Srbiji

VIDEO K9: Deveti maj Evropa slavi kao svoj dan, a ove godine u našoj zemlji pod sloganom "Evropa je naša kuća - bolji smo zajedno".

0
19

“Evropa je naša kuća – bolji smo zajedno” je moto uz koji Delegacija Evropske unije u Srbiji slavi 9. maj, dan kada je 1950. godine, Robert Šuman je predstavio svoj predlog kreiranja organizovane Evrope, poznatiji kao “Šumanova deklaracija”, što se smatra početkom stvaranja Zajednice za ugalj i čelik iz koje je nastala Evropska unija kakva postoji danas.

Aleksandra Bučko, PR EU info point Novi Sad, dodaje da će sutrašnji besplatan koncert u Beogradu simbolično nazvan “Pod zvezdanim nebom”, biti održan na Gornjem Kalemegdanu od 20,30 časova, dok će u Novom Sadu Evropska unija biti glavni partner Sajma poljoprivrede, sa preko 40 štandova u Hali 1.

U Nišu, Subotici, Kragujevcu, Užicu i Novom Pazaru tokom maja i juna biće organizovana i serija razgovora sa građanima i mladima o Planu rasta, digitalizaciji i inovacijama, cirkularnoj ekonomiji, kulturnom nasleđu, ali i o kreativnim industrijama koje Srbiju stavljaju na evropsku kulturnu mapu.POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.