Dan deteta u Galeriji Matice srpske

VIDEO K9: Deca su redovni gosti Galerije Matice srpske, a njihov dan, 20. novembar, proteklog vikenda obeležen je u ovoj ustanovi na malo drugačiji način nego što su navikli prethodnih godina.

0
40

Galerija Matice srpske duže od decenije realizuje program za decu i kroz ovu ustanovu u tom periodu prošlo je više od 40 hiljada mališana.

Međutim, upravo na Međunarodni dan deteta, zbog aktuelne epidemiološke situacije, minulog vikenda Galerija nije bila u mogućnosti da realizuje kreativne radionice za najmlađe, tako da su, kako kažu, roditeljima ponudili nov način obeležavanja ovog datuma.

U Galeriju su roditelji sa decom dolazili sami, kaže Jelena Ognjanović muzejska edukatorka i dodaje da organizacija od strane Matice srpske nije bila moguća, jer bi na taj način bile prekršene epidemiološke mere.

Međutim, kroz igru, štampane vodiče, zanimljive kostime, najmlađi nisu bili uskraćeni za sve pogodnosti koje nosi njihov dan.

Ovogodišnje obeležavanje Međunarodnog dana deteta se ne razlikuje mnogo od prethodnih godina, navodi Ognjanović i dodaje da se u Galeriji trude da, u skladu sa sitaucijom, na naki način stave akcenat na 20. novembar.

Mališani su redovni gosti Galerije Matice srpske, kaže Ognjanović i nihov broj se povećava iz godine u godinu. Zadatak ove ustanove je, kako je istakla, da od malih nogu priprema decu da uživaju u umetnosti, posećuju kulturne događaje i da učine da umetnost bude deo njihovog odrastanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.