Dan blizanaca sutra u Rektoratu

VIDEO K9: Centar za bihejvioralnu genetiku Filozofskog fakulteta i Univerziteta u Novom Sadu, danas i sutra obeležava Dan blizanaca. Na sutrašnjoj manifestaciji koja će biti održana u zgradi Rektorata blizance, odrasle i decu, kao i njihove roditelje očekuju zanimljivi sadržaji.

0
55

Manifestacija za blizance, povodom Dana blizanaca biće priređena sutra u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu u organizaciji Centra za bihejvioralnu genetiku Filozofskog fakulteta i novosadskog Univerziteta.

Istraživačica Selka Sadiković pojasnila je da je cilj osnivanja Centra za bihejvioralnu genetiku sprovođenje blizanačke studije tj. istraživanja na parovima blizanaca (jednojajčanim i dvojajčanim), kako bi se došlo do jasnijih saznanja o efektima sredinskih i genetskih faktora, kao i njihove interakcije, na razvoj i formiranje osobina ličnosti, inteligencije i drugih psiholoških i fizioloških karakteristika.

Centar za bihejvioralnu genetiku osnovan je 2013. godine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i trenutno predstavlja jedini centar u Srbiji koji se bavi naučno-istraživačkim radom u oblasti bihejvioralne genetike.

Odrasli blizanci kao i roditelji dece blizanaca ukoliko žele da učestvuju u ovom istraživanju, mogu da se prijave onlajn putem Registra blizanaca Centra za bihejvioralnu genetiku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.