Dan bez automobila u Temerinu

VIDEO K9: Dan bez automobila, 17. septembar, u Temerinu će biti obeležen tradicionalnom vožnjom biciklima do Jegričke.

0
95

Tradicionalna akcija vožnje bicikala od Bačkog Jarka do temerinskog Informativnog centra Parka prirode „Jegrička” u ukupnoj dužini od oko 15 kilometara biće, u organizaciji Turističke organizacije ove opštine, organizovana u subotu, 17. septembra, povodom Dan bez automobila.

To je, kako ističu organizatori, dan pešaka, vozača rolera, skejt bordova, trotineta, biciklista i svih onih koji ne zagađuju životnu sredinu i ne prave buku u svom gradu.

Akcijom se takođe skreće pažnja na činjenicu da je velika frekvencija saobraćaja kroz opštinu Temerin jedan od najvećih izvora aerozagađenja.

Ova akcija inače okuplja veliki broj učesnika, a od ove godine će svaki biciklista koji bude učestvovao u vožnji, moći da dobije karticu lojalnosti sa pečatom na Info-centru parka prirode Jegrička koja će važiti do 2026. godine te ju je potrebno čuvati i poneti svake naredne godine na akciju radi overe učešća.

Najverniji biciklisti biće nagrađivani u skladu sa brojem pečata koji sakupe.

Takođe, će ove godine kompanija za prodaju bicikala na Info-centru PP „Jegrička“ organizovati tombolu za učesnike akcije sa vrednim nagradnim poklon paketima.

Skup biciklista u subotu je u 10 časova u centru Bačkog Jarka ispred osnovne škole, a organizatori preporučuju učesnicima da ponesu vodu za piće i nose zaštitne prsluke. Kolona će imati organizovanu pratnju u odlasku, dok će povratak biti samostalan, u celini biciklističkom stazom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.