DAČIĆ: SRBIJI POTREBNA PERESTROJKA

741

(VIDEO K9) Polovina građana Srbije podržava ulazak Srbije u Evropsku uniju, dok je skoro jedna četvrtina stanovnika protiv, pokazuju istraživanja Kancelarije za evropske integracije Srbije. Bez obzira što svaki drugi stanovnik Srbije želi u Evropsku uniju, Srbija neće ići dalje u evrointegracijama sve dok ne promenimo sami sebe i sistem u kome živimo, poručio je Ivica Dačić i istakao da je Srbiji potrebna perestrojka.

Srbija se nalazi pred vratima Evropske unije, ali ovakva u nju neće nikada ući, poručuje premijer Srbije dodajući da nas rešenje Kosovskog problema neće odvesti u Evropu, jer to, kako kaže, nije dovoljno.

Ljudi su za promene dok se ne tiču njih. Ne smemo da dozvolimo da su se građani navikli na haos, mito, da će politički napredovati udvaranjem, glorifikacijom velikaša, da je normalna veza sudstva i kriminala…Ni jedna država to ne može da izdrži i doći će do dna”, rekao je Dačić. 

Podsetimo, perestrojku je uveo Mihail Gorbačov i ona predstavlja reformu koja je trebalo da podigne sovjetsku privredu. Srbija, dodao je Dačić, u poslednjih 20, 30 godina nikada nije imala bolju sliku u svetu nego što je ima danas, a što joj omogućava da brani državne i nacionalne interese. Dačić je osim promena u u državnom vrhu najavio i promene u samoj partiji, ističući da niko nema pravo da kaže da su mahinacije činjene u ime partije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.