DAČIĆ NA ZAVTVARANJU SABORA TRUBAČA

750

VIDEO K9: 53.sabor trubača u guči potpuno je opravdao očekivanja posetilaca. Ovaj najveći sabor trubača u Srbiji sinoć je zatvoren uz nastup orkestra za svadbe i sahrane Gorana Bregovića. Guču je posetilo nekoliko stotina hiljada posetilaca, a jedan od njih bio je i srpski premijer Ivica Dačić.

Guču je ove godine posetilo prema procenama organizatora više od 300 hiljada ljudi. U glavnom delu nastupilo je 16 trubačkih orkestara Srbije, a pobedu na ovogodšnjem saboru odneo je Kristijan Azirović iz Bojnika. Zbog dobre atmosfere, muzike i hrane, mnogi ovaj sabor ne propuštaju. Jedan od redovnih posetilaca je predsednik Vlade Srbije ivica Dačić koji je završnog dana sa sinom Lukom prošetao ulicama Guče, zavirio pod nekoliko šatora pod kojima se priprema pečenje i kuva svadbarski kupus.

Guča je „prestonica trube” od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačevski sabor. Jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno umetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.