Đaci sa KiM u poseti Vojvodini

VIDEO K9: U višednevnoj poseti Vojvodini boravi grupa dece sa Kosova i Metohije, učenici Osnovne škole „Blagoje Radić”, zajedno sa svojim nastavnicima. Njih je juče ugostio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

0
36

Mališani sa Kosova i Metohije, učenici Osnovne škole “Blagoje Radić”  iz sela Zupče, u opštini Zubin Potok na Kosovu i Metohiji, zajedno sa svojim nastavnicima su u višednevnoj poseti Vojvodini.

Njih je juče u zgradi Banovine ugostio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je je mladim gostima poručio da čuvaju svoju tradiciju i običaje, najbolje uzore u nauci, umetnosti, književnosti, sportu, ali da uvažavaju i poštuju komšije iz drugih naroda i nacija, jer tako pokazuju svoju veličinu i vaspitanje. Takođe im je poželeo da iz Vojvodine ponesu lepe uspomene, a da kada se vratite kući budete dobri đaci, da se bavite sportom i da budu dostojni naslednici najboljih među nama.

Deca su u razgovoru rekla da u svojoj školi nemaju salu za fizičko, pa zimi nemaju nastavu iz tog predmeta, a Mirović je najavio da će Pokrajinska vlada pomoći da se nabavi kotao za grejanje škole, a kada bude obezbeđena potrebna projektno-tehnička dokumentacija, obezbediće sredstva za izgradnju školske sportske hale, koju bi osim učenika koristili i drugi meštani u tom selu. Pokrajinska vlada je obezbedila školski pribor za početak nove školske godine ovim mališanima, koji će tokom posete Vojvodini imati priliku da obiđu Novi Sad i druge gradove u pokrajini, kao najznačajnije kulturno-istorijske institucije i znamenitosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.