Đaci pred zimskim raspustom

VIDEO K9: Đaci u Vojvodini spremni su za zimski raspust koji počinje 24. decembra i trajaće do 16. januara, ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

0
15

Prvo polugodište ove školske godine je, zbog epidemije korona virusa, bilo izazovno za nastavno osoblje, đake i njihove roditelje, složeno i komplikovano, jer je na različite načine trebalo organizovati nastavno gradivo i takvo ga uspešno savladati.

Ipak i pored svega, kako kažu u OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Sremskoj Kamenici, u razrednoj nastavi je bio održan standardni nivo, tako da đaci do 4. razreda osnovne škole nisu u zaostatku.

Najveći problem učitelja bio je izostanak dece sa nastave zbog bolesti i sumnje na korona virus, kazala je Vera Stojšić Gašparovski, a sada, kada je izostanak opravdan predstojećim zimskim raspustom, deci savetuje da se lepo odmore i svom snagom pripreme za naredno polugodušte. Stojšić Gašparovski, koja je i predsednica Udruženja vojvođanskih učitelja, naglasila je da je za decu veoma važno radno vaspitavanje i kod kuće i u školi.

Iz tog razloga je bitno deci davati da obavljaju određene kućne obaveze odgovarajuće za njihov uzrast, pomoću kojih će razvijati različite veštine.

Iako đaci III-4 vole i slušaju svoju učiteljicu, ipak razmišljaju malo drugačije pa jedva čekaju početak zimskog raspusta kako bi se odmorili od školskih obaveza i uživali u praznicima. Najveća želja za Novu godinu, kako su nam rekli, jeste da im porodica bude živa i zdrava, a pored ove imaju i još po koju.

Osnovci će u zimskom raspustu uživati do 16. januara, ukoliko zbog pogoršanja epidemiološke situacije ne bude drugačije odlučeno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.