Đaci od sutra u klupama

VIDEO K9: Sutra počinje nova školska godina u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim škola. Uspešan početak školske godine učenicima i prosvetnim radnicima poželeo je pokrajinski sekretar za obazovanje Mihalj Njilaš.

0
590

Oko 232 hiljade đaka na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine sutra će, nakon letnjeg raspusta, sesti u školske klupe.

Nastava će početi u 44 predškolske ustanove, 383 osnovne škole i 131 srednjoj školi.

“Obrazovanje je kontinuitet koji se nikad ne zaustavlja, pa se tako na početku svake školske godine nastavljaju oni poslovi koji su se radili i prethodnih godina. Savremeni trendovi u obrazovanju diktiraju promene, a samim tim i potrebe za ulaganjima u obrazovne ustanove rastu. Pokrajisnki sekretarijat, u ovoj godini, sa ciljem poboljšanja kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada je izdvoio znatna sredstva i ta sredstva su dostigla sad već ukupno 589 miliona dinara”, rekao je danas Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Njilaš je istakao da će Pokrajina nastaviti da ulaže u podizanje kvaliteta rada i uslova za rad u obrazovnim ustanovama, te da Pokrajinski sekretarijat ulaže napore da se kroz obrazovni sistem u Vojvodini zadrži i unapredi ostvarivanje prava pripadnika nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica na obrazovanje na svom maternjem jeziku.

“Početak školske godine prilika je i da se podsetimo najuspešnijih pojedinaca i ustanova u prethodnom periodu. Sutra naš sekretarijat objavljuje konkurs za dodelu jedinog prestižnog pokrajinskog priznanja – Doktor Đorđe Natošević i pozivamo ustanove i pojedince u obrazovanju da iskoriste mogućnost da do 30. septembra ove godine predlože kandidate za priznanje”, naveo je Njilaš.

S obzirom da sindikati prosvetara za sutra najavljuju štrajkove u osnovnim i srednjim školama u Srbiji i časove skraćene na trideset minuta, pokrajinski sekretar za obrazovanje je naveo da se nada da će dogovor sa prosvetarima biti postignut, jer kako je rekao, “štrajk nije dobra slika obrazovanja”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.