Đaci od srede u školskim klupama

VIDEO K9: Đaci se od 1. septembra vraćaju u školske klupe. Prema odluci Ministarstva prosvete i Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, nastava će ove godine biti održavana po nekom od tri modela, a o tome koji od njih će biti primenjivan, odlučivaće Tim za škole i to na osnovu broja zaraženih kovidom-19 za svaku lokalnu samoupravu pojedinačno.

0
46

Nastava u školama će ove godine biti realizovana prema nekom od tri modela koji će u lokalnim samoupravama biti primenjivan u skladu sa rizikom, odnosno da li su, prema modelu semafora, gradovi i opštine svrstane u zelenu, žutu ili crvenu zonu.

Đake u Vojvodini ne očekuju velike promene jer je procenat zaraženih kovidom-19 takav da pokrajina spada u zelenu, bezbednu zonu, kažu u OŠ Branko Radičević.

U zelenoj zoni, navela je Suzana Marić, direktorica OŠ Branko Radičević, učenici će moći da imaju hor, a nastavnici fizičkog vaspitanja sa đacima će raditi i kolektivne sportove, što prošle godine nije bilo moguće.

Drugi model, koji podrazumeva žuta zona, je kombinovani gde učenici 7. i 8. razreda, kao i srednjoškolci, jedan dan imaju onlajn, a drugi dan normalnu nastavu, pri čemu Tim za škole može da proceni da ovakav model spusti na nivo 5. i 6. razreda, s tim da bi, ako u jednom odeljenju ima više od 16 učenika, deca bila podeljena u grupe.

Treći model održavanja nastave u najugroženijim lokalnim samoupravama sa velikim stepenom rizika po zdravlje bi podrazumevao onlajn nastavu za srednje škole, a za osnovce kombinovanu, sa časovima od 30 minuta.

Marićeva ističe da će škole pratiti uputstva nadležnih i u skladu sa tim formirati nastavu, kao i da je poštovanje epidemioloških mera i vakcinisanje od izuzetne važnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.