Da ozdravi mala Miona!

VIDEO K9: Naša dvogodišnja sugrađanka Miona Kojadinović, pre godinu dana obolela je od leukemije. Za njeno dalje lečenje neophodna su znatna sredstva u čije su se prikupljanje uključile brojne humanitarne organizacije i ljudi dobre volje.

0
5558

Mala Miona je u prvom navratu pobedila bolest, međutim karcinom se nedavno vratio i ovoga puta devojčici su pored lavovske borbe potrebna i novčana sredstva kako bi joj se omogućila transplantacija koštane srži u Italiji.

“Juče je rađena kosna srž, punkcija. Očekujemo nalaze iz Beograda. Nakon toga bi trebalo da krene sa tri bloka hemoterapije, to bi trebalo da traje nekih, pa recimo dva meseca. To sve zavisi od njenog organizma i nakon toga bi to trebalo da se završi transplantacijom kosne srži. To bi se radilo u Bolonji, na Institutu njihovom. Čekamo da nam se jave, da se krene u pretragu svetskog registra. Imamo od doktora potvrdu da će raditi i ta pretraga bi trajala neka dva do tri meseca. Za samu pretragu registra nam treba 15.000 evra i plus 110 hiljada evra za sam čin transplantacije, za proceduru i plus ti troškovi kontrole boravka tamo”, rekao je Dušan Kojadinović, Mionin otac.

Umesto bezbrižnog detinjstva, pred Mionom je borba protiv karcinoma, gde je prepreka nedostatak novca za transplantaciju koštane srži. Porodica je krenula u akcije prikupljanja novca, u čemu su im se pridružila brojni sugrađani i udruženja koja su organizovala sportske aktivnosti, koncerte i razne akcije kako bi se Mioni omogućilo lečenje.

“Mi smo sada u nedelju sakupili 16.000 čepova, ovde između dva bastiona i ostalo je još na desetine hiljada čepova da se pokupi. Pošto smo prošle nedelje radili po toplom vremenu, sada od nedelje akcija će početi u 5 ujutru. Zainteresovani se mogu javiti preko naše Facebook stranice Katakombe, podzemlje i nadzemlje Petrovaradinske tvrđave, a posle akcije organizovaćemo i ture po simboličnoj ceni i novac od tih tura će takođe biti dat za Mionino lečenje”, naveo je Miloš Pavkov iz udruženja UGRIP.

Fondacija Budi Human – Aleksandra Šapića omogućila je sms broj za Mionu. Svi koji žele da pomognu lečenju, sms poruku sadržaja 346 imogu da  pošalju na broj 3030. Donacija porukom je 200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.