Da niko ne ostane gladan

VIDEO K9: Novosadski ogranak Združene akcije “Krov nad glavom” i Omladinski centar CK13 pokrenuli su akciju pripreme i dostave obroka za beskućnike i ostale građane kojima je pomoć potrebna.

0
49

Sa naglaskom na to da „svaki čovek ima pravo na dostojanstven život i da niko ne sme biti gladan i bez doma, pokrenuta je još jedna humanitarna akcija u našem gradu.

Solidarna kuhinja bila je aktivna u Beogradu tokom trajanja vanrednog stanja, a želja organizatora u Novom Sadu jeste da se bar jednim obrokom snabdeju oni kojima je, kako navode – svaki dan na neki način “vanredno stanje”.

Prve nedelje obroci se pripremaju za 20-ak ljudi, sa kojima su aktivisti u kontaktu. To su uglavnom višečlane porodice lošijeg materijalnog statusa kojima će biti dostavljani obroci svakog dana, a ovaj broj verovatno će biti i veći, kažu u novosadskom ogranku Združene akcije “Krov nad glavom”.

Nabavka namirnica obavlja se jednom nedeljno, a obroci su svakog dana raznovrsni. Na pripremi hrane rade volonteri, a sredstva su za sada obezbeđena od donacija CK 13. Aktivisti takođe računaju i na donacije od strane trgovinskih lanaca i marketa. Građani kojima je pomoć u vidu obroka potrebna ili poznaju nekoga kome bi se moglo pomoći, mogu putem društvenih mreža da se jave Omladinskom centru CK 13 i Združenoj akciji “Krov nad glavom”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.