DA LI JE HLEB SKUP ILI JEFTIN?

(VIDEO K9) Nakon vesti o smanjenju cene gasa od tri posto, kao i cene nekih sirovina, poput pšenice, potrebnih za proizvodnju hleba i pekarskih proizvoda, postavilo se pitanje o realnoj ceni hleba.

493

 

Nakon pada cene gasa mnogi su očekivali pojeftinjenje raznih proizvoda u čijoj se proizvodnji koristi ovaj energent. Među proizvodima kod kojih je ovo očekivanje bilo možda i najveće svakako je hleb.

Novosađani su uglavnom zadovoljni cenom hleba, ali ne i ostalih pekarskih proizvoda.

Pekarsko tržište je, prema rečima predstavnika Unije malih pekara, samoregulisalo cenu pekarskih proizvoda, tako da je ona zapravo realna i pored državne intervencije u toj oblasti.

Naši sugrađani redovno kupuju hleb i prema njemu gaje veliko poštovanje, o kojem najbolje govore činjenica da ga gotovo nikad ne bacaju

Do pre samo koju godine, kažu nam iz unije malih pekara, tržišni odnos velikih i malih pekara bio je 7 na prema 3 u korist takozvanih velikih porizvođača hleba. Danas je odnos gotovo obnut, s tim da je sve veći broj malih pekara prerasta u proizvođače hleba srednje veličine, sa dnevnom proizvodnjom koja dostiže i po nekolliko hiljada hlebova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.