Da li biste probali krstaški moćni hleb?

VIDEO K9: Da li su u Evropi postojale poslastice pre vanile, ruma i čokolade? Kako su pripremani srednjevekovni deserti, koji slatkiši su bili najcenjeniji?

1365

Sve to možete saznati na predavanju o poslasticama u srednjevekovnoj Evropi, koje će večeras biti održano u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

Izložba Slatki trag prošlosti jedna je od posećenijih u Zbirci stranih umetnosti. U okviru izložbe večers će biti održano predavanje o poslasticama iz srednjevekovne evrope, na kom će posetioci moći da probaju krstaški moćni hleb, za čiju upotrebu je, kako se verje, prvi put upotrebljen šećer. Predavanje nosi simboličan naziv – meda za vitezove i karamel za dame.

[quote_box_center]Krstaški moćni hleb krstaši su proneli i na naši putevima, vraćajući se iz svete zemlje. Oni koji su imali prilike da ga probaju kažu da je odličnog ukusa.[/quote_box_center]

Izložba Slatki trag prošlosti biće otvorena do subote, 25 janura. Cena ulaznica je jedan slatkiš, koji će biti donirani deci iz sigurne kuće. U muzeju kažu da je do sada skupljeno oko 3 kutije slatkiša, a nadaju se mnogo većem konačnom zbiru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.