Dodeljeni Zeleni i Crni list za 2017. godinu

VIDEO K9: Priznanja "Zeleni list" i "Crni list" za 2017. godinu dodeljena su juče u Karlovačkoj gimnaziji. Priznanja su uručena u okviru akcije "Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine", koju organizuju Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine.

0
404

“Crni list” za 2017. godinu pripao je novosadska kompanija “Step trans” koja je zbog držanja tona opasnog otpada u bivšem Hinsu proglašena za najvećeg zagađivača životne sredine.

Njihovi predstavnici nisu se pojavili na dodeli nagrada.

“Zeleni list”, nagradu za najvećeg zaštitnika životne sredine, dobilo je devet udruženja i organizacija iz naše zemlje, a specijalna priznanja uručena su ministru Goranu Trivanu i Miroslavu Mihajloviću iz Pokreta Gorana Srbije.

„Ekologija se još uvek bori za mesto koje joj pripada, da i drugi shvate da je pitanje očuvanja zdravog životnog okruženja, prirode u njenom bogatstvu, prioritetno pitanje od kojeg zavisi budućnost svih nas”, rekao je tom prilikom ministar zaštite životne sredine.

Za naročiti doprinos i učinjenu dobrobit životnoj sredini i prirodi u 2017. godini, priznanje „Zeleni list“ dobili su Savez mesnih zajednica Temska, Sabahudin Abdagić i Milorad Babić iz Sjenice, Naučno-istraživačko društvo studenata biologije i ekologije „Josif Pančić“ iz Novog Sada, Udruženje UGRIP iz Novog Sada, Grin fest, Emisija „Znanje – imanje“ RTS, Milivoj Mile Vučanović, Osnovna škola u Visokoj – Đačka zadruga „Zvončić“, Agencija Siti marketing centar iz Niša i porodica Vozar.

Akcija „Tražimo zagađivača godine i zaštitnika životne sredine“, najstarija je ekološka akcija u Srbiji, organizovana po tridesetpeti put u cilju promovisanja napora na očuvanju i unapređenju životne sredine, i otvorenog ukazivanja na ekološke probleme i zagađivače, kako bi podstakla najširu javnosti da se aktivnije uključi i doprinese zaštiti životne sredine i prirode.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.