Čvršća saradnja Vojvodine i Kine

VIDEO K9: Delegaciju Narodne Republike Kine primio je danas u Pokrajinskoj vladi pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci i mere kako bi se intenzivirala poljoporivredno-prehrambena kao i prerađivačka industrija u Srbiji, ali i kako bi se unapredio izvoz na kinesko tržište.

0
401

Prijem za delegaciju Kine upriličen je u zgradi Vlade Vojvodine, a kinesku delegaciju predvodio je Cui Jun, zamenik generalnog direktora Kineske akademije za poljoprivredni inženjering.

Susret je organizovan u okviru posete delegacije Narodne Republike Kine Republici Srbiji, u organizaciji Ambasade Narodne Republike Kine u Beogradu i Ministarstva poljoprivrede Srbije.

“Zadovoljstvo mi je što smo u prilici da ovu visoku delegaciju ugostimo u AP Vojvodini i da im predočimo potencijale poljoprivredno-prehrambenog sektora u Vojvodini. Pre svega, akcenat je na obnavljanju i jačanju saradnje kada je u pitanju izvoz poljoprivredno prehrambenih proizvoda u Kinu. Takođe, želim da napomenem da ćemo se baviti i prerađivačkim sektorom i, naravno, kao posledica svega toga, jeste trgovina”, rekao je Vuk Radojević, sekretar za poljoprivredu APV.

On je podsetio da pokrajina već sve svoje aktivnosti usmerava ka intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji, a sve sa ciljem da se domaćim poljoprivrednicima omogući izlaz na strana tržišta.

Sekretar je naveo da su od početka godine, nakon posete kineskog ministra Srbiji, intenzivirani kontakti sa kineskim delegacijama kako bi se uspostavila čvršća saradnja dveju zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.