Cvijanović u Njujorku: Zahvalnost Rusiji što se u SB čuju stavovi Srpske

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović tokom susreta u Njujorku sa vršiocem dužnosti stalnog predstavnika Ruske Federacije u UN Petrom Iljičevim izrazila je posebnu zahvalnost predstavnicima Rusije za mogućnost da se na sednicama Saveta bezbednosti UN prilikom rasprava o BiH čuju i autentični stavovi Republike Srpske.

0
326

Cvijanovićeva je zahvalila predstavnicima Ruske Federacije i za veliki nivo političkog razumevanja za dejtonsku poziciju BiH i Republike Srpske.

Ona je naglasila da su tradicionalno dobri odnosi Srpske i Ruske Federacije pravi primer partnerstva u kojem nema političkih uslovljavanja i gdje je otvoren prostor za ekonomsku saradnju, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Izrazivši zahvalnost zbog odluke Rusije da klirinški dug isplati u novcu, premijerka Srpske je upoznala Iljičeva i o sadržaju novog izveštaja Republike Srpske Savetu bezbednosti UN, koji će uskoro biti upućen na adrese svih relevantnih subjekata.

Cvijanovićeva je na sastanku još jednom izrazila saučešće povodom smrti ambasadora Rusije u UN Vitalija Čurkina sa kojim su predstavnici Srpske imali izuzetnu saradnju.

Sagovornici su ocenili da je dosadašnja saradnja između Srpske i Rusije izuzetno dobra, te da je i u budućnosti treba jačati u svim pravcima.

Cvijanovićeva i Iljičev razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj, BiH i regionu, kao i o dešavanjima na međunarodnoj sceni u svetlu bezbednosnih izazova.

Na sastanku su razmenjena mišljenja o bezbednosnoj situaciji na globalnom nivou, te je istaknuto da je za uspešnu borbu protiv terorizma neophodno međunarodno povezivanje policijskih institucija, razmena informacija i iskustava koje predstavljaju. (Nezavisne)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.