Cvetno proleće u kampusu

VIDEO K9: Sadnjom cveća u kampusu Univerziteta, studenti Hortikulture i pejzažne arhitekture novosadskog Poljoprivrednog fakulteta obeležili su dolazak proleća. ovom akcijom, kako kažu, nastavljeno je oplemenjivanje prostora u okviru projekta povratka cvetnih aleja u kampus Univerziteta.

565

Studenti i profesori ovog fakulteta na ovaj način, kako kažu, održavaju tradiciju kojom Poljoprivredni fakultet novosadskog Univerziteta obeležava dolazak proleća.

“Mi smo to trebali uraditi još prošle nedelje, međutim vremenski uslovi i sneg su nas sprečili u tome. Tako da smo mi danas izašli da posadimo ovo cveće i dočekamo proleće nekim novim bojama, da osvežimo naš prostor u kom radimo, u kom studenti obitavaju i da uživaju tu u lepim bojama i ovom lepom vremenu koje je konačno došlo”, rekla je prof. dr Emina Mladenović sa ovog fakulteta.

Zelene površine kampusa studenti druge godine Hortikulture i pejzažne arhitekture u ovoj akciji oplemenili su sadnjom brojih cvetnih vrsta.

“Ovde smo se okupili, naš Smer hortikulture i pejzažne arhitekture, da obeležimo dolazak proleća, što smo trebali još prošle nedelje, ali nas je loše vreme sprečilo u tome. Sada unosimo boje na cvetne površine”, navela je Iva Milisavljević, studentkinja Poljoprivrednog fakulteta.

Studeni ističu da su se odlučili za Smer hortikulture i pejzažne arhitekture upravo zbog njegove kreativnosti i mogućnosti da na njemu ostvare svoju ljubav prema prirodi i zelenilu.

Praksa im je, kažu, najzanimljivija. Zadovoljni su širokim mogućnostima koji im nudi njihov smer, od toga da imaju svoj rasad, do toga da u budućnosti rade na uređenju zelenih površina ili da se bave pedološkim ispitivanjem zemljišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.