Cvetno proleće u kampusu

VIDEO K9: Sadnjom cveća u kampusu Univerziteta, studenti Hortikulture i pejzažne arhitekture novosadskog Poljoprivrednog fakulteta obeležili su dolazak proleća. ovom akcijom, kako kažu, nastavljeno je oplemenjivanje prostora u okviru projekta povratka cvetnih aleja u kampus Univerziteta.

0
627

Studenti i profesori ovog fakulteta na ovaj način, kako kažu, održavaju tradiciju kojom Poljoprivredni fakultet novosadskog Univerziteta obeležava dolazak proleća.

“Mi smo to trebali uraditi još prošle nedelje, međutim vremenski uslovi i sneg su nas sprečili u tome. Tako da smo mi danas izašli da posadimo ovo cveće i dočekamo proleće nekim novim bojama, da osvežimo naš prostor u kom radimo, u kom studenti obitavaju i da uživaju tu u lepim bojama i ovom lepom vremenu koje je konačno došlo”, rekla je prof. dr Emina Mladenović sa ovog fakulteta.

Zelene površine kampusa studenti druge godine Hortikulture i pejzažne arhitekture u ovoj akciji oplemenili su sadnjom brojih cvetnih vrsta.

“Ovde smo se okupili, naš Smer hortikulture i pejzažne arhitekture, da obeležimo dolazak proleća, što smo trebali još prošle nedelje, ali nas je loše vreme sprečilo u tome. Sada unosimo boje na cvetne površine”, navela je Iva Milisavljević, studentkinja Poljoprivrednog fakulteta.

Studeni ističu da su se odlučili za Smer hortikulture i pejzažne arhitekture upravo zbog njegove kreativnosti i mogućnosti da na njemu ostvare svoju ljubav prema prirodi i zelenilu.

Praksa im je, kažu, najzanimljivija. Zadovoljni su širokim mogućnostima koji im nudi njihov smer, od toga da imaju svoj rasad, do toga da u budućnosti rade na uređenju zelenih površina ili da se bave pedološkim ispitivanjem zemljišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.