Cveta turizam u gradu

VIDEO K9: U Turističkoj organizaciji Novi Sad kažu da bi ova godina mogla biti rekordna po broju poseta našem gradu. Statistički podaci govore da je povećan broj domaćih turista, a da je Novi Sad iz godine u godinu sve atraktivniji i stranim turistima.

0
458

U prvih pet meseci ove godine u našem gradu ostvaren značajan porast noćenja i dolazaka turista u odnosu na prethodne godine, kažu u Turističkoj organizaciji Novog Sada.

“Sa poslednjim podacima sa kojima raspolažemo je period od prvih 5 meseci, januar – maj. Dolazaka je ostvareno oko 20.000 što predstavlja porast preko 14% u odnosu na prošlu godinu i gde je ostvareno preko 44.000 noćenja, što je 20,2 odsto za isti period prethodne godine”, rekla je Danijela Jokanović iz TONS-a.

Prema podacima turističkih info centara, u julu je zabeležen povećan broj dolazaka turista iz Turske, Izraela, Nemačke, Francuske i Velike Britanije.

“Novi Sad je City break destinacija, te za 2.3 dana ostvare noćenje i mi se trudimo raznim aktivnostima, kao i turističkim atrakcijama koje Novi Sad nudi da produžimo boravak turista u Novom Sadu. S obzirom da je letnji period, a najviše ih privlači naša Petrovaradinska tvrđava, naša gradska plaža Štrand i svakako su zainteresovani za Nacionalni park Fruška gora i samim tim produžavaju svoj boravak u Novom Sadu”, navela je Jokanović.

Prošle godine u julu je ostvareno preko 50.000 noćenja, rekla je Jokanović i dodala da TONS očekuje najnoviju statistiku, za koju veruju da će takođe nadmašiti podatke iz prethodnih godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.