Cvet ili drvo za stari papir

VIDEO K9: Udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine" i ove godine organizuje akciju zamene sadnica cveća i drveća za stari papir. Štand udruženja na koji sugrađani mogu doneti stari papir i zameniti ga biljke postavljen je u holu na prvom spratu SPENS-a u okviru manifestacije Novosadsko proleće od 20. do 24. marta.

0
541

U želji da promovišu i podstaknu reciklažu starog papira, Udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” i ove godine će, sedmu godinu za redom, obradovati sugrađane koji na njihov štand donesu određenu količinu starog papira.

“Za deset kilograma papira možete da dobijete sadnicu cveća, dok za 60 kilograma dobija se sadnica drveta. Sadnice koje delimo jesu neke voćke koje mogu da se sade sad u proleće”, navela je Ivana Milovac iz Udruženja Inženjeri zaštite životne sredine.

Prikupljeni papir odlazi u papir servis i od njega se na kraju pravi karton i kartonska ambalaža.

“Ono što je bitno napomenuti jeste da građani mogu doneti sav papir, tačnije stare sveske knjige, karton, jedino je bitno da karton ili papir nisu došli u kontakt sa vlagom, jer ih je onda teško reciklirati”, rekla je Milovac.

Tokom ove akcije ranijih godina prikupljena je, prema njenim rečima, znatna količina starog papira. Odziv građana je veliki, jer u akciji učestvuje i veliki broj škola i preduzeća.

“Tokom akcije prikupimo između dve i po i tri tone starog papira, u akciji učestvuju između sto i stopedeset građana, ne učestvuju samo pojedinci, već i veliki broj škola, peduzetnika, preduzeća koji donose staru hartiju i arhivski materijal”, istakla je ona.

Zamena starog papira za sadnice cveća i drveta obavlja se na ovom štandu do petka u vremenu od 8 do 20 časova i u subotu od 8 časova do podne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.