Cvećarstvo, najlepša grana poljoprivrede

VIDEO K9: Cvećarstvo je unosna grana poljoprivrede, a pre upuštanja u njegovu proizvodnju stručnjaci preporučuju ispitivanje tržišta za najprofitabilnijim vrstama koje su kod nas tražene.

0
53

Cvećarstvo, kao grana poljoprivrede je najdekorativnija i najzanimljivija za proizvodnju, kažu na Katedri za hortikuturu i pejzažnu arhiteturu novosadskog Poljoprivrednog fakulteta.

Dekorativan izgled, miris, boja, kao i ekonomska isplativost cveća privlačne su za proizvođače, a treba imati u vidu i da se mnoge vrste mogu koristiti u ishrani.

Aktuelno je i rezano cveće, ruže, kale i slično, kao i saksijsko tipa muškatle, surfinije, te sobne biljke koje su tražene na našem tržištu.

Prof. dr Emina Mladenović navodi i da njihovi studenti, bilo da završe hortikulturu ili pejzažnu arhitekturu, po završetku studija mogu potpuno samostalno da započnu sa proizvodnjom cveća.

Za proizvodnju cveća uglavnom su potrebni plastenici i početna ulaganja su prilično velika, navodi Mladenović.

Proizvodnja cveća, osim novčanih ulaganja, zahteva i stalnu pažnju, negu, zaštitu i ljubav, istakla je Mladenović, jer i mala greška može skupo da košta u ovom poslu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.