Čuvari kulture vojvođanskih Rumuna

VIDEO K9: Deceniju postojanja i uspešnog rada Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna obeležio je promocijom najznačajnijih publikacija izdavaštva, kao i izložbom stotinu publikacija.

481

Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna svečano je otvoren u Zrenjaninu krajem 2008. godine, kao deo projekta Skupštine i Izvršnog veća AP Vojvodine, čijim su odlukama osnovani i zavodi za kulturu vojvođanskih Mađara, Slovaka, Rusina i Hrvata.

Ove godine Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna obeležava 10 godina rada i postojanja pa je tim povodom u sklopu obeležavanja jubileja održana promocija najznačajnijih publikacija izdavaštva kao i izložba 100 publikacija, a o tome je nešto više rekla Alina Jorga Knežević, sekretar Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna.

Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna funkcioniše kao stručna institucija za izučavanje prošlosti i sadašnjosti Rumuna u Vojvodini, unapređivanje kulture i afirmaciju stvaralaštva predstavnika ovog naroda koji žive, u najvećem broju, na prostoru srpskog dela Banata. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.