Čuvajmo zelenilo u gradu!

VIDEO K9: U prethodnom periodu svedoci smo sve češćeg uništavanja zelenila u gradu, pa su tako, a pre nekoloko dana nepoznati vandali polomili su dve mlade lipe na Bulevaru Slobodana Jovanovića i Bulevara Vojvode Stepe.

0
207

Poslednji primer uništavanja zelenila u gradu zabeležen je pre dva dana na uglu Bulevara Slobodana Jovanovića i Bulevara Vojvode Stepe, gde su radnici JKP „Gradsko zelenilo“ uočili su dve polomljene sadnice lipe.

Na jesen, u periodu kada vegetacija bude mirovala, na ovom mesti biće posađene nove sadnice, kažu u Gradskom zelenilu i pozivaju građane da čuvaju zelene površine.

Pored štete ekosistemu i narušavaju izgleda grada, uništavanje zelenila spadaj i u kategoriju krivičnog dela, upozoravaju iz Gradskog zelenila.

Gradsko zelenilo trenutno sprovodi akciju intezivnog košenja širom grada. Ove sezone je nastavljena i humanitarna akcija na Štrnadu ponedeljkom, u okviru koje će 24. maja biti prikupljan novac za za lečenje i terapije osmogodišnjeg Lazara Arsenića.

Ponedeljkom se ulaz na gradsku plažu ne naplaćuje, a umesto ulaznice posetioci ostavljaju dobrovoljne priloge u skladu sa svojim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.