Čuda Svetog Nektarija

VIDEO K9: Pravoslavni vernici danas slave Svetog Nektarija Eginskog, čudotvorca i zaštitnika obolelih od malignih bolesti. Sveti Nektarije je slava i kapele koja se nalazi u sklopu zrenjaninske Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

469

U prisustvu velikog broja vernika u kapeli svetog Nektarija Eginskog obeležena je slava ove kapele.

Kako se moglo čuti nakon današnje liturgije, ovo je poslednja slava koja se obeležava u staroj kapeli, jer je za sledeću godinu predviđena izgradnja nove, koja će služiti na ponos pravoslavnim vernicima, ali i svima onima koji se mole za isceljenje ovom svetitelju.

Kumstvo za sledeću godinu od Vladimira Ćurčića je preuzela dr Nevena Boškov, priznati zrenjaninski onkolog, koja je istakla da je u svojoj dugogodišnjoj karijeri i sama bila svedok isceliteljskih moći svetog nektarija, zaštitnika obolelih od malignih bolesti.

Sveti Nektarije Eginski je grčki monah koji je bio nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine. Živeo je polovinom 19 veka a preminuo 1920 godine. Mole mu se posebno bolesnici koji boluju od kancera, raka i malignih bolesti.

22. novembra je dan Svetog Nektarija Eginskog koji se pojavio u čudima lečenja malignih bolesti raka. Na spisku bolesti čije je isceljenje po pravoslavnom verovanju pomogao su paraliza, nervna oboljenja, oboljenja bubrega, očiju i Parkinsonova bolest. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.