Crveni krst “vodi dobrim primerom”

VIDEO K9: Volonteri Crvenog krsta Zrenjanina učestvovali su u radu trodnevnog kampa organizovanog u Odmaralištu Crvenog krsta na Vršačkog bregu, zahvaljujući projektu „Vodi dobrim primerom“ Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

0
11

Crveni krst Zrenjanin godinama unazad poklanja izuzetnu pažnju radu sa mladima, a ovo je samo još jedna aktivnost koja se sprovodi u smeru edukacije i osposobljavanja mladih volontera iz našeg grada.

Značaj volontera Crvenog krsta je ogroman, a njihovo angažovanje svakodnevno.

To koliko oni mogu doprineti zajednici posebno se videlo prošle i ove godine kada su u jeku pandemije gotovo svakog dana pružali pomoć i podršku kako stanovništvu tako i institucijama u gradu.

Na kampu na Vršačkom bregu borave 4 edukatora, 29 volontera iz Zrenjanina i po dva volontera iz Novog Sada, Subotice i Sremske Mitrovice. Kamp raduje kako edukatore tako i volontere.

Kamp na Vršačkom bregu je prilika da osim usvajanja novih znanja volonteri iz Zrenjanina upoznaju svoje kolege iz drugih mesta, da se druže i razmene iskustva u dosadašnjem volonterskom radu kako bili kvalitetniji i spremniji za izvršavanje novih zadataka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.