Crveni krst vodi decu u Baošiće

VIDEO K9: I ove godine će više od 90 dece osnovnoškolskog uzrasta iz Novog Sada besplatno boraviti desetak dana u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima.

216

U odmaralištu Crvenog krsta Srbije ,,Krsta Đorđević” u Baošiću od 2006. godine boravilo je besplatno oko 750 dece iz socijalno ugroženih porodica iz Novog Sada.

Ove godine će ukupno 94 osnovaca iz ove kategorija uživati na moru od 6. do 15. jula.

“Crveni krst Novog Sada zahvaljujući pre svega podršci grada i donatora, ljudi dobre volje i ove godine organizuje odlazak dece iz socijalno ugroženih porodica na more u Baošićima”, rekao je Dragan Lazić, sekretar CK Novog Sada.

Deca tokom boravka u odmaralištu, istakao je Lazić, pored odmora, druženja i uživanja imaju priliku i da se edukuju kroz brojne radionice koje Crveni krst za njih organizuje.

“Da napomenemo da u odmaralištu Crvenog krsta Srbije, uz uživanje u moru, suncu, plaži, deca imaju priliku da se edukuju u nekom od programa Crvenog krsta kao što su prva pomoć, realistički prikaz povreda, program promocije humanih vrednosti, borbe protiv trgovine ljudima, neko od njih se upozna i sa prvim novinarskim koracima, neko upozna kameru, a svake večeri za decu u odmaralištu se organizuje maskenbal, odnosno, disko veče”, naveo je Lazić.

Roditelji dece koja letuju u Baošićima, rekao je Lazić, korisnici su programa narodne kuhinje, zatim su tu deca iz SOS Dečijeg sela iz Sremske Kamenice, deca koja idu preko Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad, kao i ona iz sigurne dečije kuće. Tokom letovanja za njih je obezbeđena sva potrebna nega, kako bi im nani na moru protekli bezbedno.

“Bitan detalj u onom periodu kada deca ne preporučuju da budu na plaži, tada će deca na nekoj od radionica koje sam napomenuo, u odmaralištu su sve vreme prisutni spasioci i prisutan je lekar”, dodao je Lazić.

Deca će tokom odmora, istakao je Lazić, imati prilike i da se upoznaju i druže i sa decom iz ostalih gradova, ali i da maksimalno kvalitetno provode svoje vreme.

Grad je obezbedio sredstva, kako je naveo, za 50 dece, dok su ostala sredstva obezbedile organizacije Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.