Crveni krst dodelio priznanja

VIDEO K9: Priznanja Crvenog krsta Srbije dodeljena su danas istaknutim pojedincima, institucijama, organizacijama i udruženjima u Sali Doma Vojske Srbije u Novom Sadu. Tom prilikom je istaknuto da je gradska Organizacija Crvenog krsta jedna od najuspešnijih u Srbiji, ali i da je čitava organizacija u godini za nama obavila veliki posao i umnogome doprinela borbi protiv korona virusa.

0
39

U toku je Nedelja Crvenog krsta, koja se ove godine obeležava pod sloganom “Nezaustavljivi”.

Očigledna je simboilika, jer je angažovanost volontera ove organizacije u godini za nama doprinela borbi protiv covida-19, a u tekućoj i imunizaciji stanovništva protiv ovog virusa. Svi oni koji su doprineli borbi Crvenoj krsta, danas su i odlikovani od strane ove organizcije.

U Crvenom krstu Srbije navode da je novosadski ogranak ove organizcije jedan od najuspešnijih u zemlji. Crveni krst Novog Sada, pored toga što ima veliki broj volontera, pokazuje najveću aktivnost u najtežim situacijama, kakva je bila čitava 2020. godina.

Crveni krst ove godine obeležava 140 godina od osnivanja i za toliko godina prošli su, kažu, mnoge nedaće – od ratova, vanrednih i ekstremnih situacija, pa do današnje podrške građanima u borbi protiv najveće pandemije u istoriji čovečanstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.