Crvena linija novog optimizma

VIDEO K9: U Zrenjaninu je u nedelju, 5. decembra, u podne održan protestni skup nazivom "Koja je tvoja crvena linija?", u organizaciji Pokreta "Novi optimizam".

0
7

U organizaciji pokreta Novi optimizam u nedelju, 5. decembra, održan je protestni skup pod nazivom „Koja je tvoja crvena linija“. Povod je kršenje ljudskih prava, uskraćivanje slobode govora i okupljanja kao i uskraćivanje sloboda društvenog i političkog delovanja u Zrenjaninu. Uz to povod je i neispravna pijaća voda, zagađen vazduh i uzurpirana zemlja.

Osnivač Pokreta “Novi optimizam” Branislav Guta Grubački je rekao da su organizatori želeli raspravu o problemima koji muče pre svega građane Zrenjanina, ali i građane cele Srbije, a da su dobili zatvorena vrata.

Potpredsednica zrenjaninskog odbora Stranke slobode i pravde Sonja Pernat, koja je bila uhapšena prošlog vikenda u Zrenjaninu nakon protesta, pozvala je policiju da otkrije i uhapsi „kapuljaše koji su tukli građane, a za koje građani tvrde da su ih prepoznali i da su iz Zrenjanina“.

Crvena linija za potpredsednicu Demokratske stranke Draganu Rakić pređena je takođe prošle subote kada su građani, koji su protestovali, napadnuti motkama, čekićima i bagerom.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić poručila je da je režim uzdrman, a predsednik Vučić nervozan te da se režim uplašio udruženih građana.

Miljan Čičić iz Pokreta ujedinjenih fantoma smatra da je, nakon batinaškog napada na zrenjaninske stranačke aktiviste, vreme za pokretanje inicijative za raspisivanje lokalnih izbora u Zrenjaninu.

Zrenjaninski poljoprivrednik Slavko Vukov je rekao da je za seljake, paore, crvena linija pređena još pre šest godina usvajanjem Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Prilog TV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.